Hem Partydags | Hem


+Om mat
-Förrätter recept
 Laxpaté
 Vol au vent
 Laxtoast
 Hummersoppa
 Chévre Toast
 Sparrismousse
 Tunnbrödkorgar
 Kantarellsoppa
 Kräftmoussekan.
 Gourmetsallad
 Hummersallad
 Paprikasoppa
 Gravad Laxrulle
 Kycklingpaté
 Smördegshjärtan
 Färsk sparris
 Toast Skagen
 Strömming
 Laxbakelse
 Créme Saint Germain
 Räkbakelse
 Entrésmörgås
 Löksoppa
 Krispig sallad
 Risotto
 Kräftsoppa
+Varmrätter recept
+Efterrätter recept
+Menyförslag
+Råvaror
+Dryck
+Omvandlare
+Övrigt

Om oss

Champinjon- och parmesanrisotto

Förbereds en till två dagar innan festdagen

12 portioner

50 g smör
1 hackad gul lök
200g färska champinjoner i klyftor
3 dl avorioris (risottoris)
6 dl hönsbuljong
75 g riven parmesanost
1 tsk torkad timjan
svartpeppar och salt

Till garnering:
färsk timjan
parmesanost i flingor (använd osthyvel)

Gör så här:
Fräs löken och champinjonerna i smöret utan att de tar färg.
Tillsätt riset och fräs i ytterligare några minuter tills riset blivit "genomskinligt".
Tillsätt så mycket av buljongen att det täcker riset och låt koka under lock på svag värme ca 20-30 minuter.
Rör om då och då och späd med resten av buljongen under koktiden. Tillsätt timjan och smaka av med salt och peppar.
Låt risotton svalna och för vara övertäckt i kyl fram till festdagen.

På festdagen
Värm upp risotton och tillsätt den rivna parmesanosten.
Fördela på tallrikarna och dekorera med parmesanflingorna och några kvistar färsk timjan.


Om mat: | Recept förrätter: Laxpaté med sparris och räkor - Vol au vent med gräddstuvade champinjoner och baconcrisp - Laxtoast med senapsaioli - Hummersoppa med kummingrissini - Toast med honungsgratinerad chévre och valnötter, med paramarosoer på rödlöks- och ruccolabädd - Sparrismousse med hummersås - Tunnbrödkorgar med rökt pepparrotsröra och stenbitsrom - Kantarellsoppa - Kräftmoussekanapé med västerbottenflarn - Liten gourmetsallad - Krämig hummersallad på gurknudlar - Gul paprikasoppa med sting - Gravad Laxrulle med löjrom och ruccolahack - Kycklingpaté med örtsås - Smördegshjärtan med västkuströra och tomatros - Färsk sparris med hasselnötsvinägrätt - Toast Skagen - Tre sorters strömming - Laxbakelse - Créme Saint Germain - Räkbakelse - Entrésmörgås med chilisill och julens kryddor - Gratinerad Löksoppa - Krispig sallad med valnötter - Cahminjon- och parmesanrisotto - Kräftsoppa | Recept varmrätter: | Recept efterrätter: | Menyförslag: | Råvaror meny: | Dryck meny: | Omvandlare meny: | Övrigt meny: | Om oss: