Hem Partydags | Hem


+Om mat
-Förrätter recept
 Laxpaté
 Vol au vent
 Laxtoast
 Hummersoppa
 Chévre Toast
 Sparrismousse
 Tunnbrödkorgar
 Kantarellsoppa
 Kräftmoussekan.
 Gourmetsallad
 Hummersallad
 Paprikasoppa
 Gravad Laxrulle
 Kycklingpaté
 Smördegshjärtan
 Färsk sparris
 Toast Skagen
 Strömming
 Laxbakelse
 Créme Saint Germain
 Räkbakelse
 Entrésmörgås
 Löksoppa
 Krispig sallad
 Risotto
 Kräftsoppa
+Varmrätter recept
+Efterrätter recept
+Menyförslag
+Råvaror
+Dryck
+Omvandlare
+Övrigt

Om oss

Kycklingpaté med örtsås förrätt

12 portioner
Kan förberedas 2-3 dagar innan festdagen.

Färs
500g kalvfärs
3 dl vispgrädde
2 finhackade schalottenlökar
0,75 dl rött portvin
1 äggula
1,5 msk potatismjöl
0,5 tsk stött rosépeppar
0,5 tsk stött grönpeppar
2 tsk salt

Fyllning
500 g kycklingfilé
1 pkt bacon
150g fryst bladspenat
1 tsk paprikapulver
1 tsk svartpeppar


Gör så här:
Blanda ingredienserna till färsen i en bunke.
Klä en avlång, fyrkantig, ugnsfast form med smörpapper och fördela lite mer än hälften av färsen i botten av formen.
Skär kycklingfiléerna i ganska tunna skivor.
Lägg filéskivorna i en fyrkant på ett smörpapper, bredden på fyrkanten skall vara lika som längden på formen.
Lägg ett smörpapper ovanpå och kavla ut kycklingen något, ta av smörpapperet och peppra och pudra över paprikapulvret.
Fördela spenaten över kycklingen och täck med baconskivor.
Rulla ihop kycklingfyrkanten till en rulle och lägg den på färsen i formen.
Täck med den resterande färsen och tryck ihop ordentligt.

Täck med ett smörpapper och grädda i vattenbad i 200° i ca 1,5-2 timmar
Låt svalna och vänd upp innan den lindas in i folie och förvaras i kyl fram till festdagen.


På festdagen
Låt patén bli rumsvarm. Skär bort det yttersta på kortsidorna och skär sedan upp den i 12 skivor.




Örtsås
Kan förberedas 2-3 dagar innan festdagen
1 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
1 förpackning frysta provensalska örter
2 msk senap
salt och peppar

Gör så här:
Vispa upp grädden lätt och blanda noggrant ner resten av ingredienserna.
Förvara övertäckt i kyl fram till festdagen.


Om mat: | Recept förrätter: Laxpaté med sparris och räkor - Vol au vent med gräddstuvade champinjoner och baconcrisp - Laxtoast med senapsaioli - Hummersoppa med kummingrissini - Toast med honungsgratinerad chévre och valnötter, med paramarosoer på rödlöks- och ruccolabädd - Sparrismousse med hummersås - Tunnbrödkorgar med rökt pepparrotsröra och stenbitsrom - Kantarellsoppa - Kräftmoussekanapé med västerbottenflarn - Liten gourmetsallad - Krämig hummersallad på gurknudlar - Gul paprikasoppa med sting - Gravad Laxrulle med löjrom och ruccolahack - Kycklingpaté med örtsås - Smördegshjärtan med västkuströra och tomatros - Färsk sparris med hasselnötsvinägrätt - Toast Skagen - Tre sorters strömming - Laxbakelse - Créme Saint Germain - Räkbakelse - Entrésmörgås med chilisill och julens kryddor - Gratinerad Löksoppa - Krispig sallad med valnötter - Cahminjon- och parmesanrisotto - Kräftsoppa | Recept varmrätter: | Recept efterrätter: | Menyförslag: | Råvaror meny: | Dryck meny: | Omvandlare meny: | Övrigt meny: | Om oss: