Hem Partydags | Hem


+Om mat
-Förrätter recept
 Laxpaté
 Vol au vent
 Laxtoast
 Hummersoppa
 Chévre Toast
 Sparrismousse
 Tunnbrödkorgar
 Kantarellsoppa
 Kräftmoussekan.
 Gourmetsallad
 Hummersallad
 Paprikasoppa
 Gravad Laxrulle
 Kycklingpaté
 Smördegshjärtan
 Färsk sparris
 Toast Skagen
 Strömming
 Laxbakelse
 Créme Saint Germain
 Räkbakelse
 Entrésmörgås
 Löksoppa
 Krispig sallad
 Risotto
 Kräftsoppa
+Varmrätter recept
+Efterrätter recept
+Menyförslag
+Råvaror
+Dryck
+Omvandlare
+Övrigt

Om oss

Laxbakelse förrätt recept

12 portioner
Förbereds dagen innan festdagen

36 skivor formfranska
4 mjuka avocado
400g färskost (Philadelphia, Crème Bonjour eller liknande)
1 citron
12 skivor lax

Garnering
räkor
1 citron i skivor
1 avocado i skivor
dillkvistar
Ruccolasallad

Gör så här:
Ta ur rundlar av brödet med hjälp av ett glas eller kakmått.
Skala och kärna ur 4 avocado och mixa dem tillsammans med färskosten.
Pressa i saften av en citron i blandningen.
Bred blandningen på brödskivorna, lägg ihop dem tre och tre och bred kräm runt om.
Skär laxskivorna i lika breda remsor som bakelserna är höga, och vira skivorna runt bakelserna.
Täck bakelserna med plast och låt stå i kyl fram till festdagen.

På festdagen
Tag fram laxbakelserna ur kylen.
Fördela ruccolasalladen på assietter och placera en bakelse på varje tallrik.
Garnera bakelserna med räkor, tunna skivor av citron och avocado samt dillvippor.


Om mat: | Recept förrätter: Laxpaté med sparris och räkor - Vol au vent med gräddstuvade champinjoner och baconcrisp - Laxtoast med senapsaioli - Hummersoppa med kummingrissini - Toast med honungsgratinerad chévre och valnötter, med paramarosoer på rödlöks- och ruccolabädd - Sparrismousse med hummersås - Tunnbrödkorgar med rökt pepparrotsröra och stenbitsrom - Kantarellsoppa - Kräftmoussekanapé med västerbottenflarn - Liten gourmetsallad - Krämig hummersallad på gurknudlar - Gul paprikasoppa med sting - Gravad Laxrulle med löjrom och ruccolahack - Kycklingpaté med örtsås - Smördegshjärtan med västkuströra och tomatros - Färsk sparris med hasselnötsvinägrätt - Toast Skagen - Tre sorters strömming - Laxbakelse - Créme Saint Germain - Räkbakelse - Entrésmörgås med chilisill och julens kryddor - Gratinerad Löksoppa - Krispig sallad med valnötter - Cahminjon- och parmesanrisotto - Kräftsoppa | Recept varmrätter: | Recept efterrätter: | Menyförslag: | Råvaror meny: | Dryck meny: | Omvandlare meny: | Övrigt meny: | Om oss: