Hem Partydags | Hem


+Om mat
-Förrätter recept
 Laxpaté
 Vol au vent
 Laxtoast
 Hummersoppa
 Chévre Toast
 Sparrismousse
 Tunnbrödkorgar
 Kantarellsoppa
 Kräftmoussekan.
 Gourmetsallad
 Hummersallad
 Paprikasoppa
 Gravad Laxrulle
 Kycklingpaté
 Smördegshjärtan
 Färsk sparris
 Toast Skagen
 Strömming
 Laxbakelse
 Créme Saint Germain
 Räkbakelse
 Entrésmörgås
 Löksoppa
 Krispig sallad
 Risotto
 Kräftsoppa
+Varmrätter recept
+Efterrätter recept
+Menyförslag
+Råvaror
+Dryck
+Omvandlare
+Övrigt

Om oss

Gravad laxrulle med löjrom och ruccolahack förrätt

12 portioner
Kan förberedas 2-3 dagar innan festdagen.

12 skivor formbröd
450 gr gravad lax i tunna skivor
3 gelatinblad
3 dl crème fraiche
300 gr färskost
3 msk riven pepparrot
3 msk hackad gräslök
4 msk hackad dill

Garnering
1 påse ruccola
1 knippe gräslök
1 knippe dill
500 gr löjrom


Gör så här:
Lägg gelatinet i blöt. Blanda crème fraiche och färskost och vispa till en jämn smet.
Vispa ner pepparot, dill och gräslök i blandningen.
Lägg ut laxen i en stor rektangel på plastfolie. Rektangeln bör vara 20-50 cm stor.
Överlappa skarvarna så att de håller ihop.
Krama ur gelatinet och värm försiktigt tills det smälter.
Vispa ner gelatinet i crème fraiche-blandningen.
Bred ut blandningen över laxen och rulla ihop den som en rulltårta till en 50 cm lång rulle.
Täck hela rullen runt om i plastfolie och förvara i kyl fram till festdagen.


På festdagen
Finhacka och blanda ruccolan och gräslöken.
Rosta brödet och ta ut rundlar, i ungefär samma diameter som laxrullen.
Ta fram laxrullen och skär bort de allra yttersta ändarna.
Dela rullen i 12 lika stora bitar och lägg dem på brödrundlarna.
Garnera med dillkvistar, löjrom och ruccolahacket.


Om mat: | Recept förrätter: Laxpaté med sparris och räkor - Vol au vent med gräddstuvade champinjoner och baconcrisp - Laxtoast med senapsaioli - Hummersoppa med kummingrissini - Toast med honungsgratinerad chévre och valnötter, med paramarosoer på rödlöks- och ruccolabädd - Sparrismousse med hummersås - Tunnbrödkorgar med rökt pepparrotsröra och stenbitsrom - Kantarellsoppa - Kräftmoussekanapé med västerbottenflarn - Liten gourmetsallad - Krämig hummersallad på gurknudlar - Gul paprikasoppa med sting - Gravad Laxrulle med löjrom och ruccolahack - Kycklingpaté med örtsås - Smördegshjärtan med västkuströra och tomatros - Färsk sparris med hasselnötsvinägrätt - Toast Skagen - Tre sorters strömming - Laxbakelse - Créme Saint Germain - Räkbakelse - Entrésmörgås med chilisill och julens kryddor - Gratinerad Löksoppa - Krispig sallad med valnötter - Cahminjon- och parmesanrisotto - Kräftsoppa | Recept varmrätter: | Recept efterrätter: | Menyförslag: | Råvaror meny: | Dryck meny: | Omvandlare meny: | Övrigt meny: | Om oss: