Hem Partydags | Hem


+Om mat
-Förrätter recept
 Laxpaté
 Vol au vent
 Laxtoast
 Hummersoppa
 Chévre Toast
 Sparrismousse
 Tunnbrödkorgar
 Kantarellsoppa
 Kräftmoussekan.
 Gourmetsallad
 Hummersallad
 Paprikasoppa
 Gravad Laxrulle
 Kycklingpaté
 Smördegshjärtan
 Färsk sparris
 Toast Skagen
 Strömming
 Laxbakelse
 Créme Saint Germain
 Räkbakelse
 Entrésmörgås
 Löksoppa
 Krispig sallad
 Risotto
 Kräftsoppa
+Varmrätter recept
+Efterrätter recept
+Menyförslag
+Råvaror
+Dryck
+Omvandlare
+Övrigt

Om oss

Kräftmoussekanapé med västerbottenflarn

12 portioner

Kan förberedas 2-3 dagar innan festdagen

500 gr kräftstjärtar
2 dl Creme Fraiche
2 msk chilisås
4 msk finklippt dill
2 tsk hummerfond på flaska
2 pressad vitlöksklyfta
1 msk sherry
1 tsk dillfrö
2 krm cayennepeppar
2 krm citronpeppar
1 blad gelatin
24 skivor formfranska

Garnering
Dillvippor
2 citroner
1 rödlök
1 huvud isbergssallat

Gör så här:
Lägg gelatinbladet i blöt.
Grovhacka kräftstjärtarna. Blanda kräfthacket med Creme Fraiche och chilisås.
Stöt dillfröna fint i mortel. Rör ner dillfrö, dill, vitlök, sherry, hummerfond, cayenne- och citronpeppar. Mixa moussen med mixerstav eller i matberedare. Krama ur gelatinbladet och smält på låg värme. Rör ner det smälta gelatinet noggrannt i kräftmoussen. Förvara lufttätt i kyl fram till festdagen.

Västerbottenflarn
12 st

Kan förberedas 2-3 dagar före festdagen

200 gram västerbottenost

Gör så här:
Fördela osten på bakplåtspapper i 12 små rundlar ca 6 cm i diameter.
Grädda flarnen i 200° tills de är gyllengula och knapriga. Låt svalna och förvara i kyl fram till festdagen.

På festdagen
Rosta brödskivorna och skär bort kanterna. Bred ett tunt lager kräftmousse på hälften av brödskivorna och fördela resten av moussen på de resterande brödskivorna. Lägg brödskivorna med det tunna lagret mousse överst. Fördela sallaten på tallrikarna och placera kanapéerna på sallaten. Garnera med citron, dillvippor, rödlök och västerbottenflarnen.


Om mat: | Recept förrätter: Laxpaté med sparris och räkor - Vol au vent med gräddstuvade champinjoner och baconcrisp - Laxtoast med senapsaioli - Hummersoppa med kummingrissini - Toast med honungsgratinerad chévre och valnötter, med paramarosoer på rödlöks- och ruccolabädd - Sparrismousse med hummersås - Tunnbrödkorgar med rökt pepparrotsröra och stenbitsrom - Kantarellsoppa - Kräftmoussekanapé med västerbottenflarn - Liten gourmetsallad - Krämig hummersallad på gurknudlar - Gul paprikasoppa med sting - Gravad Laxrulle med löjrom och ruccolahack - Kycklingpaté med örtsås - Smördegshjärtan med västkuströra och tomatros - Färsk sparris med hasselnötsvinägrätt - Toast Skagen - Tre sorters strömming - Laxbakelse - Créme Saint Germain - Räkbakelse - Entrésmörgås med chilisill och julens kryddor - Gratinerad Löksoppa - Krispig sallad med valnötter - Cahminjon- och parmesanrisotto - Kräftsoppa | Recept varmrätter: | Recept efterrätter: | Menyförslag: | Råvaror meny: | Dryck meny: | Omvandlare meny: | Övrigt meny: | Om oss: