Hem Partydags | Hem


+Om mat
-Förrätter recept
 Laxpaté
 Vol au vent
 Laxtoast
 Hummersoppa
 Chévre Toast
 Sparrismousse
 Tunnbrödkorgar
 Kantarellsoppa
 Kräftmoussekan.
 Gourmetsallad
 Hummersallad
 Paprikasoppa
 Gravad Laxrulle
 Kycklingpaté
 Smördegshjärtan
 Färsk sparris
 Toast Skagen
 Strömming
 Laxbakelse
 Créme Saint Germain
 Räkbakelse
 Entrésmörgås
 Löksoppa
 Krispig sallad
 Risotto
 Kräftsoppa
+Varmrätter recept
+Efterrätter recept
+Menyförslag
+Råvaror
+Dryck
+Omvandlare
+Övrigt

Om oss

Gul paprikasoppa med smördegsstänger

12 portioner
Kan förberedas 2-3 dagar innan festdagen

2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
2 gula paprikor
2 brandgula paprikor
25 g smör
2 dl vitt vin
12 dl vatten
2 tärningar kycklingbuljong
7 gula tomater
2 dl grädde
1 dl torr sherry
1 tsk cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
2 tsk curry
2 tsk strösocker
tabasco, salt och peppar

Smördegsstänger
4 plattor färdig smördeg
1 lätt uppvispat ägg
vallmo- eller sesamfrön


Gör så här:
Finhacka lök, vitlök och paprika. Fräs alltsammans mjukt i smöret i en stor gryta.
Tillsätt vin, vatten och buljongtärningar.
Låt soppan koka upp och sedan småkoka 5 minuter, medan du skär tomaterna i bitar.
Tillsätt tomater och grädde och mixa soppan slät.
Tillsätt sherry, kryddor och socker och smaka av med salt, peppar och ett par stänk tabasco.
Låt soppan svalna och förvara lufttätt i kyl fram till festdagen.

På festdagen
Ta fram smördegsplattorna och låt dem tina något.
Kavla ut dem lätt på längden och skär varje platta i tre remsor.
Vrid remsorna och lägg dem på smörpapper på en plåt.
Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmo- eller sesamfrön.
Grädda i ugn i 225° tills de fått fin färg.

Värm upp soppan och servera tillsammans med smördegsstängerna


Om mat: | Recept förrätter: Laxpaté med sparris och räkor - Vol au vent med gräddstuvade champinjoner och baconcrisp - Laxtoast med senapsaioli - Hummersoppa med kummingrissini - Toast med honungsgratinerad chévre och valnötter, med paramarosoer på rödlöks- och ruccolabädd - Sparrismousse med hummersås - Tunnbrödkorgar med rökt pepparrotsröra och stenbitsrom - Kantarellsoppa - Kräftmoussekanapé med västerbottenflarn - Liten gourmetsallad - Krämig hummersallad på gurknudlar - Gul paprikasoppa med sting - Gravad Laxrulle med löjrom och ruccolahack - Kycklingpaté med örtsås - Smördegshjärtan med västkuströra och tomatros - Färsk sparris med hasselnötsvinägrätt - Toast Skagen - Tre sorters strömming - Laxbakelse - Créme Saint Germain - Räkbakelse - Entrésmörgås med chilisill och julens kryddor - Gratinerad Löksoppa - Krispig sallad med valnötter - Cahminjon- och parmesanrisotto - Kräftsoppa | Recept varmrätter: | Recept efterrätter: | Menyförslag: | Råvaror meny: | Dryck meny: | Omvandlare meny: | Övrigt meny: | Om oss: